Op het Linde College in Wolvega werden maar liefst 950 zonnepanelen geplaatst op de daken van de school (800) en op sporthal (150).

Daarmee kan naar verwachting de helft van de benodigde energie worden opgewekt: 259 kilowattpiek (KWp).

Als maatschappelijke organisatie vindt het Linde College dat het een voorbeeldfunctie heeft, ook als het gaat om duurzaamheid. Leerlingen en medewerkers kunnen straks de dagelijkse besparing volgen op een groot scherm dat bij de hoofdingang geplaatst wordt. Daarmee wil de school het milieubewustzijn van de leerlingen stimuleren.

“Ook nutten we dit project educatief uit. In het technieklokaal komt een demo-opstelling die tijdens de lessen gebruikt kan worden. Na de zomervakantie krijgen leerlingen tijdens lesuren techniek ook gastlessen van de installateur over de aanleg en werking van zonnepanelen”, aldus het Linde College.

Meer informatie?

Arjen heeft passie voor duurzaamheid. Hij heeft in verschillende rollen voor de zakelijke markt projecten geïnitieerd en gerealiseerd. Blinkt uit in het verbinden van verschillende stakeholders en is een echte spin in het web. Dat varieert van het opstellen van een valide businesscase, aanvragen van subsidies, tot en met ontwerp en voorstel. Geïnteresseerd in wat Arjen voor u kan betekenen, neem dan contact met hem op.

Linde College
Arjen Schaap