Wat is waterstof?

Waterstof wordt al tientallen jaren in grote hoeveelheden door de mensheid gebruikt. Zo was het onderdeel van het vroegere stadsgas, dat in de jaren zestig werd vervangen door aardgas. Op dit moment is er veel belangstelling voor waterstof, gezien het een unieke eigenschappen heeft en daarmee een belangrijke rol kan spelen in de energietransitie. De unieke eigenschappen zijn onder andere: dat zowel de productie als het verbruik kan geheel CO2 vrij kan, dat de waterstof voor lange tijd opgeslagen kan worden zonder energieverlies, en dat het via de bestaande gasinfrastructuur getransporteerd kan worden. Groene waterstof kan gemaakt worden door met groene stroom water (H2O) te splitsen in waterstof (H2) en zuurstof (O2). Vervolgens kan het als gas worden gebruikt in ketels, als grondstof gebruikt worden in de industrie, of terug worden omgezet in elektriciteit middels een brandstofcel.

 
 

Systeemonderdelen

Bent u op zoek naar een electrolyser, brandstofcel, waterzuiveringssysteem, compressor, installatiekast of andere onderdelen van een waterstofsysteem, kijk dan bij onze ‘waterstofproducten’. Kunt u niet vinden wat u zoekt? Neem dan contact op via waterstof@profinrg.nl.

Waterstofsystemen

ProfiNRG ontwerpt en levert waterstofsystemen voor diverse markten. Door een uitgebreid netwerk van leveranciers en een modulaire opzet kunnen we onze systemen aan elke situatie aanpassen. Daarbij zijn we flexibel in het eindgebruik van de waterstof en gaan we slim om met de warmte uit het systeem. Zo kunnen we bijvoorbeeld uw huis off-grid maken voor gas en electra . Een andere voorbeeld is de productie van waterstof als grondstof voor chemische processen:

ProfiNRG levert waterstof productie systemen aan Universiteiten en chemische fabrieken. Waterstof (H2) is een belangrijke grondstof in de chemie. De atomen worden bijvoorbeeld gebonden aan stikstof voor de productie van ammoniak (NH3). Een andere toepassing is binding aan koolstof voor de productie van synthetische brandstoffen, zoals methaan (CH4).

Meer informatie?

Bent u op benieuwd naar meer informatie over waterstofsystemen bij u thuis of in uw productieproces? Neem dan contact op met Berend Schols via waterstof@profinrg.nl. Kijk ook eens op onze LinkedIn-pagina waar regelmatig nieuwe content over dit onderwerp wordt geplaatst.

WATERSTOF
Berend Schols